Zoneterapi er velvære og behandling i ét

Zoneterapi er en kendt og meget udbredt behandlingsform i Danmark med rødder tilbage fra bl.a. det gamle Kina, Egypten og indianerne i Nord- og Sydamerika.

Behandlingen foregår ved tryk og massage af føddernes under- og overside, mens du ligger behageligt på en briks med bare fødder.
Hver del af kroppen har en zone på fødderne, som kaldes en reflekszone. Hvis en reflekszone er øm, kan det betyde, at en del af kroppen ikke fungerer optimalt – der er ubalance.

Ved at behandle de ømme reflekspunkter, stimuleres og påvirkes væv og organer i kroppen, og det bidrager til genoprettelse af kroppens balance.

Forebyggelse

Mange får zoneterapi, selvom de ikke har aktuelle helbredsproblemer. Zoneterapi bruges nemlig også til at vedligeholde en god sundhedstilstand, styrke immunforsvaret og som forebyggende behandling.

Flere af mine kunder bruger ord som ”wellness”, ”mig-tid” og ”balsam for sjælen”. Nybagt mor fik zoneterapi hos mig 14 dage efter, hun havde født – far gik tur med barnevognen imens. Efter 1 times behandling følte hun sig dejlig afslappet og ladet op på ny. Det er en god investering i dig selv.

Hvordan foregår en behandling

Selve behandlingen foregår på briksen, hvor du ligger med bare fødder – ellers fuldt påklædt og gerne med et tæppe over dig. Jeg behandler primært på føddernes over- og underside. Der er stille musik i lokalet, og jeg giver dig ro til at slappe helt af og nyde behandlingen – også selv om nogle punkter kan være ømme.

Efter behandlingen

En behandling sætter bl.a. gang i udrensning af affaldsstoffer, der har ophobet sig i kroppen.

Affaldsstofferne ledes ud af kroppen via urinvejene, og det er derfor vigtigt at drikke rigeligt med vand efter en behandling.

Efter behandlingen kan kroppen reagere på flere måder. Det vil du kunne opleve i form af:

• Ro og afslapning i krop og fødder
• Mindre smerter
• God dyb søvn
• Øget tarmfunktion
• Øget mængde urin, der lugter lidt mere end normal
• Kortvarig opblusning af gamle behandlede symptomer

Reaktionerne er tegn på, at kroppen har taget imod behandlingen og skal derfor ses positivt.

Ofte stillede spørgsmål

Et rigtig godt spørgsmål, og svaret er ikke udtømmende. Udover at zoneterapi kan reducere stress i kroppen, fjerne smerter og spændinger i kroppen og styrke fordøjelsessystemet, kan det også medvirke til en bedre nattesøvn, en bedre vejrtrækning og give mere overskud i dagligdagen.

Zoneterapi skal ikke gøre ondt, men der vil være punkter, som føles ømme. Hvert punkt på foden relaterer sig til et organ, muskel, knogle eller væv, og ved at behandle det ømme punkt stimuleres det tilsvarende organ, muskel eller væv i kroppen. For de fleste er det ren velvære og mange får sig en lille lur under behandlingen. En velfortjent opladning.

Ja, zoneterapi har en rigtig god effekt på børn, da det er en meget blid behandling. Zoneterapi er godt mod kolik, ondt i maven, ondt i ørerne og uro i kroppen.

Er du medlem af Sygeforsikringen Danmark, kan du få tilskud til zoneterapibehandlinger, der er udført af en RAB-registreret zoneterapeut – det er jeg. Efter hver behandling, sørger jeg for at indberette nødvendige oplysninger til Sygeforsikringen Danmark, og tilskuddet vil du få udbetalt derfra. Du kan læse mere på sygeforsikring.dk

De fleste sundhedsforsikringer dækker udgifter til zoneterapi behandlinger, der er udført af en RAB-registreret zoneterapeut – det er jeg. RAB er en forkortelse for Registreret Alternativ Behandler. Forhør dig hos din sundhedsforsikring for at være på den sikre side.

Det siger andre om behandlingen